Decsi Csiga

avagy: De csiga!

Nyilvánosság A.Zs. módra

2015. január 22. 18:19 - Decsi Csiga

Tény:

Az előző négy évben volt: Decsi Kapu, Kisbíró, honlap, tévé, közmeghallgatások,nyilvános ülések, heti polgármesteri interjú, heti interjú az aktualitásokról.

Antal Zsolt és barátai ígérete szerint a választás után mindenkihez eljutnak a hírek, a döntések. Nagy nyilvánosság lesz.

Kommentár:

A testületi ülések valóban nyilvánosak (ahogy eddig is). Nagy nyilvánosak. Jó nagy teremben, hogy jó sokan beférjenek. Jó nagy nyilvánosságot kapott a kulturálatlanság, a fujjogás, a sértegetés, a gúnyos bekiabálások , és az ezeket kísérő taps. De fogynak a hívek, nagy már a nagyterem. A legutóbbi rendkívüli ülés már az irodában volt. Jó nagy nyilvánosság. Az volt a nagy duma, hogy a Decsi Tévében minden esemény megjelenhet, aztán a fű alatt betilt műsorokat. Erről nem tudnak? Ugye? Bezzeg a városi tévében hányingerig vetített riportja (az egyetlen eddig, reményünk szerint az utolsó) helyet kapott a decsi tévében. Mi volt a cél? Hogy aki nem látta még véletlenül, biztosan megtudja, hogy ő egy hazudozó? Vajon a Tolnatáj Tévétől volt engedélye a nyilvános vetítésre? A válasz egy hárombetűs szó. (Információ ellenőrizve.) A falu honlapja is elavult. Rögtön legfrissebb képként a Szent István napi vigadalom fogadja a látogatót (augusztus). A mostani polgármester munkáját egyedül a testületi ülések jegyzőkönyvei mutatják. Gyanítjuk., ezt sem ő tette fel. Nyilvánosság az van, csak kicsit régi. Térjünk át a polgármester által sokat emlegetett Decsi Kapura. Úgy kinyílott, hogy már nem is látni. Így azért sokkal jobb. Már újság sincs. A közmeghallgatás lényegében a tervek helyett arról szólt, hogy elmondta a polgármester, hogy ígéreteit nem tudja beváltani, és hosszan szidalmazta az előző testületet és polgármestert. Ezt jól meghallgattuk. A falu lakóinak nagy része (akik nem mennek el a nagynyilvános testületi ülésre fujjogni), azoknak  fogalmunk sincs mi történik a faluban. Ezért gondoltuk, hogy amit megtudunk, azt megírjuk.

Tehát: Jó nagy nyilvánosság lett. Nem tudunk semmit. Lehet, hogy ez a cél? Ne tudjuk, mi folyik, mit barmolnak el. A nagy nyilvánosságot biztos így is lehet értelmezni. Nekünk ez kevés, mint kígyóuborkában a sziszegés.Persze, lehet hogy jobb nem tudni, mit csinálnak, mert akkor ijednénk meg igazán.

 

komment
süti beállítások módosítása